Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, fındığın kabuğundan yararlanmak ve ekonomiye katma değer sağlamak için yeni projenin hayata geçirildiği belirtildi.
Birçok sektörün hammaddesi özelliğini taşıyan fındık kabuğundan aktif karbon üretiminin gerçekleştirilmesi için ilk adımın atıldığı ifade edilen açıklamada, bu çalışmayla fındık kabuğunun üretici için ayrı bir gelir kapısı olacağı aktarıldı.
Açıklamada, Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraki ORTAR AŞ tarafından yürütülen çalışmalar sonucu Perşembe ilçesi Efirli Mahallesi’nde Aktif Karbon Üretim Tesisi kurulacağı kaydedilerek, içerisinde fındık kabuğu deposu, aktif karbon deposu, karbon üretim alanı, iş güvenliği odası gibi alanların yer alacağı tesiste enerji üretimi de gerçekleştirileceğine dikkat çekildi.
Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Ordu’nun gelirini katma değeri yüksek fındık ürünleriyle artırmak istediklerini belirtti.
“Fındık kabuğunu katma değeri yüksek diğer ürünlere dönüştürebilir miyiz?” diye düşündüklerini aktaran Güler, şunları kaydetti:
“Aktif karbon yüzey kimyası kuvvetli,
» Bu haber ilk kez Anadolu Ajansında yer almıştır, Haberin tamamına erişmek için: Kaynaga Git
EN ÇOK KAZANDIĞIM (KENDİ PARA KAZANDIĞIM) DELİLLİ GARANTİLİ ÇOK PARA KAZANDIRAN SİSTEMLER
Yeni telegram grubumuza katılmak için TIKLAYIN.- ÜYE OL 2000$ DOLARA KADAR PARA KAZAN – SALLA KAZAN İLE PARA KAZANMA ÜCRETSİZ! TIKLA
- ÜCRETSİZ ROBOT İLE PARA KAZANMAYA BAŞLA!!! TIKLA
- DAVET BAŞINA ÇEVİRME HAKKI KAZAN 2000$ A KADAR KAZANMA ŞANSI!!! TIKLA
- 700$ DAN FAZLA KAZANDIĞIM SİSTEM!!! TIKLA ÜYE OL SENDE KAZAN
- YÜRÜYEREK PARA KAZAN TIKLA
- %100 REZERV TIKLA KAYDOL
- 24 SAAT KESİNTİSİZ VE ÜCRETSİZ MADENCİLİKTEN PARA KAZAN TIKLA